Utbildning

Fálki erbjuder kurser enligt SIF:s utbildningstrappa som t ex Baskurs i hästkännedom och domarsekreterare samt clinics, avelskurser, markarbete och givetvis ridning.

Fritid

Som medlem i Fálki kan du delta i de aktiviteter som arrangeras av fritidssektionen. Långritter i en eller två dagar, strandritter, glöggritter och hemma hos-turer hos våra medlemmar.

Falki aktiviteter och utbildningar 2021

Hemmahos-ritt i Timmershult

Datum: 25/4 kl 10

Plats: Timmershult Baggaberg, mellan Fegen och Kinnared.

Välkomna på hemmahos-ridning hos Agneta Asteberg i Timmershult Baggaberg, här finns oändliga skogsvägar och stigar. Ridturen i gränslandet mellan Småland och Halland kommer att vara ungefär 1,5 mil i varierande tempo, mestadels skritt och tölt. Det blir 2-2,5 tim på hästryggen med avbrott för en rejäl fikapaus mitt i. Ta med egen fika på turen.

Anmälan: till Gunilla Norrman, via sms 0708-209123 eller mess. Ange namn, mailadress och telefonnummer. Ritten är för Falkis medlemmar.

Adress, vägbeskrivning och parkeringsinfo kommer i samband med bekräftelse på anmälan. Gott om plats att parkera släp. 1 timmes körning från Falkenberg.

FHM rekommendationer: Vi följer gällande rekommendationer, i nuläget kan 8 ekipage följa med på turen. Blir vi flera ekipage än 8, delar vi upp oss i två fristående ridgrupper.

Hemmahos-ritt i Valinge

Datum: 16/5 kl 10

Plats: Björkbacka gård, Valinge

Välkomna på hemmahos-ritt hos Stina Wallenbeck på Björkbacka gård i Valinge. Den planerade ridturen i skogarna runt Björkbacka blir en runda på 1,5-2 tim längs mestadels grusväg, traktorväg och skogsstigar. Vi rider i varierande tempon, men framför allt skritt och tölt. Efter turen bjuder Stina på enklare lunch.

Anmälan: stina@wallenbeck.se  Ange namn, mailadress och telefonnummer. Ritten är för Falkis medlemmar.

Adress, vägbeskrivning och parkeringsinfo kommer i samband med bekräftelse på anmälan. Begränsad plats, samåk gärna om det är möjligt.

FHM rekommendationer: Vi följer gällande rekommendationer, i nuläget kan 8 ekipage följa med på turen. Är intresset stort sätter vi upp fler datum för denna ridtur.


Hemmahos-ritt på Hallandsåsen

Datum: 12/6 kl 10

Plats: start vid Böskestorps ranch, Båstad

Stall Änglandsgården utanför Båstad inbjuder oss till den tredje och sista hemmahos-ridningen i vår. Ridturen tar oss på små fina skogsvägar och stigar runt Hallandsåsen. När vi nått halvvägs öppnas skogen och vi möts av en vidunderlig utsikt där vi tar vår paus. Ridturen kommer att vara ungefär 1,5 mil i varierande tempo, mestadels skritt och tölt. Det blir 2-2,5 tim på hästryggen med paus vid Killeröds kaffe (medtag kort eller pengar). Vi köper något gott att äta på stående fot, med hästen i handen.

Anmälan: till Gunilla Norrman, via sms 0708-209123 eller mess.  Ange namn, mailadress och telefonnummer. Ritten är för Falkis medlemmar.

Adress, vägbeskrivning och parkeringsinfo kommer i samband med bekräftelse på anmälan. Max 6 släp, så samåk gärna. 1 dryg timmes körning från Falkenberg.

FHM rekommendationer: Vi följer gällande rekommendationer, i nuläget kan 8 ekipage följa med på turen.

Takt och gångartskurs 1 

12-13 juni 2021
Lärare: Åsa William
Plats: Sundabakki Islandshästcenter, Laholm
Kursen arrangeras i samarbete mellan Falki islandshästförening och Sundabakki Islandshästcenter. Medlemskap i SIF krävs.
Se kursinnehåll här
Pris: 1600:- för båda dagar inkl lunch och fika.
Huvudmedlem i Falki 1400:-
Anmälan är bindande med det går bra att sälja sin plats.
Middag på lördagen och boende(begränsat antal) finns att köpa till för en kostnad på 600;-.