Utbildning

Fálki erbjuder kurser enligt SIF:s utbildningstrappa som t ex Baskurs i hästkännedom och domarsekreterare samt clinics, avelskurser, markarbete och givetvis ridning.

Fritid

Som medlem i Fálki kan du delta i de aktiviteter som arrangeras av fritidssektionen. Långritter i en eller två dagar, strandritter, glöggritter och hemma hos-turer hos våra medlemmar.

Falki aktiviteter och utbildningar 2021

Ridkurs för Cecilia Nancke
Datum: 9-10 okt
Plats: Fálkibanan

Välkomna på helgkurs för instruktör Cecilia Nancke från CK sporthästar. Kursen riktar sig till alla ekipage oavsett nivå som vill utveckla sin ridning och relation med sin häst. På Falkibanan, vår fina anläggning, finns möjlighet att använda såväl paddock, som oval- och passbana under lektionerna.
Cecilia Nancke är utbildad Ridlärare I, C-tränare, PT för ryttare, massageterapeut human, massageterapeut häst och är snart även diplomerad Equiopat. Hon har många års erfarenhet av träning av hästar både i Sverige och på Island, och även av att hålla ridlektioner på alla nivåer. Hon bedriver sin verksamhet tillsammans med sin sambo Kristján ”Stjáni” Magnússon i Falkenberg.
Upplägget för kursen är två privatlektioner á 30 minuter lördag och en privatlektion á 30 minuter söndag.                                                                                                                   
Pris:1484 kronor per ekipage. Max 10 ekipage.
Anmälan till info@falki.se, betalning efter bekräftad anmälan.Hemma hos-ritt i Glommen
Datum: sönd 17 okt, start kl 10
Plats: Glommen, Falkenberg

Välkomna på ” hemma hos ritt” i Glommen, Olofsbo, söndagen den 17/10. Mary-Lou Öhrstig har en fin ridtur som hon vill bjuda med oss på!
Den kallas: ”stora skog och stora hav”. Ridturen kommer först föra oss till töltvänliga skogsvägar och sedan till en en underbar sträcka längs havet i Glommen. Turen beräknas ta ca 2 1/2 - 3 timmar i varierat tempo, mestadels skritt och tölt.
Anmälan: till Gunilla Norrman, via mess, eller sms: 0708/209123. Gäller Falkis medlemmar.
Parkering: På Fálkibanan (parkeringen på gräsplanen).
Medtag egen fika som vi tar med på turen.

Hippologi 1 ONLINE
Datum: 16, 17, 27 okt, 3 nov
Kursledare: Christa Louise Lindberg.

Varmt välkomna till Hippologi 1 ONLINE   Kursen riktar sig till dig som vill lära dig mer om islandshästens skötsel och hälsovård. Kursen ger utökad kunskap om islandshästens ursprung och historia, hästens grundläggande behov, utfodring, fodersmältningsapparat, djurskyddsbestämmelser och tillstånd för verksamhet. Kursen ger också utökad kunskap om förebyggande hälsovård för islandshästen och dess specifika sjukdomar. Den kommer vara genom zoom och det kommer var lätt att deltaga hemifrån. Alla kommer få certifikat från SIF efter deltagandet och är grundläggande för framtida utbildningar i SIF.  Kursen hålls online följande datum: 16 oktober 9.00-12.30 17 oktober 9.00-12.30 27 oktober 18.00-20.30 3 november 18.00-20.30
Pris: 1100:- Fálkihuvudmedlemmar: 900:- Man måste vara medlem i SIF. 
Kursen arrangeras av Fálki i samarbete med Sundabakki Islandshästcenter.
Anmälan till Rebecca Jónasson 070-877 40 99.
Varmt välkomna !

Ridteori 1, ONLINE
Datum: 28 okt, 2 och 4 nov
Kursledare: Pia Andreasson

Varmt välkomna till Ridteori 1 ONLINE!
Kursen för dig som vill lära dig mer om ridningens grunder, ryttarens sits och hästens form och balans. Den kommer vara genom zoom och det kommer var lätt att deltaga hemifrån. Alla kommer få certifikat från SIF efter deltagandet och är grundläggande för framtida utbildningar i SIF.
28 oktober 18.00-20.30
2 november 18.00-20.30
4 november 18.00-20.30
Pris: 1100:-, huvudmedlemmar i Fálki: 900:-
Man måste vara medlem i SIF.  Kursen arrangeras av Falki i samarbete med Sundabakki Islandshästcenter.
Anmälan: info@vjonasson.se
Varmt välkomna!

Ridteori 2
Datum: 13-14 nov
Kursledare: Ia Lindholm
Plats: Sundabakki, Laholm

Varmt välkomna på kursen Ridteori 2!  
Omfattning: Två dagar teoretisk utbildning med praktiska demonstrationer. 
Innehåll: Hästens inlärning och kommunikation, ryttarens sits, lösgörande arbete, allmän gångartslära, hästens anatomi, utbildningsskalan.
Målsättning: Deltagaren skall efter utbildningen ha kunskap inom ridlära och ha förståelse för hur olika arbeten med hästar förändrar deras takt och balans.
 Examination: Deltagaren är godkänd efter aktivt deltagande i utbildningen.  Kursen arrangeras i samarbete med Falki islandshästförening. 
Pris: 2000:- för båda dagar inkl lunch och fika.. Huvudmedlem i Falki 1800:- 
 Middag på lördagen och boende(begränsat antal) finns att köpa till för en kostnad på 600;-. 
Anmälan är bindande med det går bra att sälja sin plats. Medlemskap i SIF krävs. Från 18 år. Förkunskaper kursen Ridteori 1.
Anmälan:
info@vjonasson.se 

"Hemma hos"-ritt i Vare
Datum: lörd 20 nov, kl 10
Plats: Vare, Varberg

Stall Gudmundsgård i Vare söder om Varberg bjuder in till höstens sista "hemma hos" ritt! Vi ger oss av kl 10 från Karin Fritzons fina lilla ställe. Turen blir ca 2 timmar inkl. fikastopp. Tempot blir skritt och tölt/trav. Ridturens sträckning blir en av favoritturerna i området. Underlaget är omväxlande mjuka stigar, grusvägar och några småsträckor på smala asfaltsvägar. Flera vägar inbjuder till härlig tölt. (Vi kommer att behöva korsa ett par vägar med bilar för att ta oss ut på vår runda.)
Anmälan: till Gunilla Norrman via mess, eller sms: 0708-209123. För Falkis medlemmar, åldersgräns utan målsman: 15 år. Antal ridande ekipage: 12 st.
Adress: Vare 51, Varberg. (Finns på kartor och hitta.se)
Parkering: Det är lätt att parkera på en gräsplan/grusväg. (Skulle hösten innebära stora regnmängder och skyfall så får vi eventuellt ändra planerna då det kan bli svårt att parkera.)
Medtag egen fika på turen!
Varmt välkomna på en liten hösttur hälsar Karin och de fyrbenta vännerna.
/Fritidssektionen

Helgkurs för Malin Schön
Datum: 4 - 5 december
Plats: Susedalens ridanläggning (ridhuset)

Välkomna att anmäla er till Falkis helgkurs för Malin Schön i belöningsbaserad träning på Susedalens ridanläggning.

Malin fick förra året FEIFs fina utmärkelse ”Årets tränare” och är utbildad ridlärare I för islandshäst, nationell domare för islandshäst, tar emot träningshästar och är diplomerad massageterapeut. Den här helgkursen fokuseras på belöningsbaserad träning, nedan beskriver Malin hur träningsupplägget ser ut.

”Intrinzen kan ses som funktionell träning för hästen, som på samma gång fungerar som relationsförstärkande för dig och din häst.

Med belöningsbaserad träning lär vi oss att med hjälp av klicker och godis hitta sätt att stärka hästen för hållbarhet på ett sätt som är roligt för både häst och ryttare, utan dominans. Vi börjar med att lära oss att kunna belöna med godis utan att hästen blir ett ”godismonster”.

Intrinzen och belöningsbaserad träning är mycket vad man gör den till och användbar på många olika sätt; som rehabilitering, uppbyggnad, roligt alternativ eller komplement eller en ny öppning i relationen med hästen. Din fantasi sätter gränserna. Träningen kan användas både som markträning och i ridning och går utmärkt att blanda med traditionell träning” 

Kursen innefattar både teoridelar och praktiska övningar med sin häst, lördag och söndag. Max 8 ekipage. Utan häst – så många som läktaren rymmer. 

Pris: Med häst 2100 kr, utan häst 150 kr per dag

Anmälan till info@falki.se betalning efter bekräftad anmälan. Anmälan är bindande.

Är du nyfiken och vill veta mer vem Malin är så lyssna på Islandshästpoddens avsnitt från den 23/12 2019.

Det finns även filmklipp på töltriding.com och ett fint reportage i vårnumret av Islandshästen.