Utbildning

Fálki erbjuder kurser enligt SIF:s utbildningstrappa som t ex Baskurs i hästkännedom och domarsekreterare samt clinics, avelskurser, markarbete och givetvis ridning.

Fritid

Som medlem i Fálki kan du delta i de aktiviteter som arrangeras av fritidssektionen. Långritter i en eller två dagar, strandritter, glöggritter och hemma hos-turer hos våra medlemmar.

Falki aktiviteter och utbildningar 2022


Islandshästens dag

Datum: Söndag 1 maj kl 10 - 14 
Den 1/5 är det islandshästens dag och det vill vi givetvis uppmärksamma i Falki! Vi firar dagen runt om i Falki med ett antal ritter!
Var: Där det passar just dig! Du samlar ihop dina Falkivänner och ni rider gemensamt en valfri tur. Lägg gärna upp på Falkis sida var det blir ritter, så att fler från närområdet kan ansluta till din/er ritt!
Ni dokumenterar med foto/foton under hashtaggen #islandshästensdagFalki2022 och postar på Falkis facebooksida. (Alla som är med på bilderna måste tillfrågas.) Det är fritt fram att låta kreativiteten flöda vad gäller fotograferingen, tokigt, roligt, vackert - alla bilder är välkomna!
Det foto som får mest likes vinner äran att vara månadens omslagsbild på Falkis Facebooksida! Vinsten består även av en liten överraskningspresent till var och en från Falki. (Bilden i inlägget är den bild som fick flest likes förra året).
Vi firar islandshästens dag med att träffa gamla vänner och kanske träffa nya vänner, umgås med våra hästar och samtidigt fylla Falkis facebooksida med underbara islandshästbilder!
Vi hoppas att det skall bli många roliga ritter under dagen!

Helgritt med övernattning
Datum: 7-8 maj 2022
Plats: Hallandsåsen, Bösketorps ranch

Falki bjuder in till en härlig ridhelg på Hallandsåsen. Vi rider i den vackra naturen ovanför Båstad. Omväxlande bokskog, ängar, granskog – överallt rider vi på fina mjuka skogs eller grusvägar. Vem kan motstå att tölta där?
Din häst måste ha kondition att klara 3 timmars ridning (med paus) i omväxlande gångarter. 
Hyra häst: har du ingen egen häst för långtur, finns möjlighet att hyra häst hos Båstad Islandshästar, kostnad tillkommer.Hagar: det finns hagar till hästarna, ev möjlighet till box. (Vill du försäkra dig om att din häst har egen hage, ta med hagmaterial.)
Pris: 400 kr, självhushåll samt ”middag ute” tillkommer. Övernattning i stugor.
Anmälan: För Falkimedlemmar. Anmäl dig till Tina Andersson, sms till 070-5679544. Anmälan är bindande.

Arbetsdag på Fálkibanan
Datum: lörd 14 maj kl 10

Nu är det dags att vårstäda och göra snyggt på vår fina anläggning.
Följande punkter bör vi åtgärda :
* Räta upp staketet runt banan.
* Byta ut nockplåten på ett av domarbåsen. Har vi kanske någon plåtslagare bland medlemmarna ?
* Klippa gräs och rensa ogräs
* Byta ut tråden i gästhagarna mot brädor
* Forsla bort 2st skottkärror
* Förstärka grindarna mot passbanan så dom inte tippar så lätt
* Se över skyltmarkeringar på passbanan
Vi bjuder på lättare lunch ! Anmälan sker till info@falki.se

Kvällshäng på banan
Datum: månd 16 maj kl 19
Plats: Fálkibanan

Visst är det roligt att ses och rida tillsammans! Eller bara ”prata häst” en stund. Måndagen den 16/5 ses vi på banan! Drop-in från 17.30, ingen anmälan.
Det är ju trevligt om banan används ofta, och detta är en möjlighet att träffas på banan utan krav eller prestation. Du kanske aldrig ridit på banan och vill testa? Eller så kanske det är bra träning för dig och din häst att det är flera ekipage som rider samtidigt på ovalbanan? Kanske är du bara lite sugen på hästprat eller på att träffa andra ryttare?
Vi rider var för sig, men det är ju trevligt att vara omgiven av andra ekipage! (Max 5 ekipage på banan samtidigt, vi turas om ifall det blir många).Ta gärna med fika så kan vi sitta ner en stund tillsammans om det passar.
Vi ses / Fritids- och bansektionen

Helgkurs med Cecilia Nancke
Datum: 4-5 juni kl 9-16
Plats: Fálkibanan

Den 4-5 juni är det helgkurs för Cecilia Nancke från CK sporthästar på Fálkibanan i Glommen.
Kursen riktar sig till alla ekipage oavsett nivå som vill utveckla sin ridning och relation med sin häst. På Fálkibanan, finns möjlighet att använda såväl paddock, som oval- och passbana under lektionerna.
Cecilia Nancke är utbildad Ridlärare I, C-tränare, PT för ryttare, massageterapeut human, massageterapeut häst och är snart även diplomerad Equiopat. Hon har många års erfarenhet av träning av hästar både i Sverige och på Island, och även av att hålla ridlektioner på alla nivåer. Upplägget för kursen är två privatlektioner á 30 minuter lördag och en privatlektion á 30 minuter söndag. Priset är 1600 kronor per ekipage. Max 10 ekipage.
Kursen är enbart för medlemmar i Fálki, önskar du bli medlem så ansöker du via hemsidan.
Anmälan till info@falki.se betalning efter bekräftad anmälan. Anmälan är bindande men det går bra att sälja sin plats till annan medlem i Fálki.